Sophie maakt mooiste kleurplaat

Op vrijdagmiddag 27 april om 16.30 uur kreeg Sophie de prijs uitgereikt bij de schaapskooi door herder Michiel die net om 16.00 uur de schapen had binnengebracht.
Lees meer

De herders in het nieuws

De kersverse schaapsherders van onze mooie Ruinerse schaapskudde zijn afgelopen week geinterviewd door RTV Drenthe.
Lees meer

Bezoek uit Elim

Met de warme zomerse dagen komt er bij de kudde nog veel bezoek. Bijzonder was het bezoek van bewoners uit het Verzorgingstehuis uit Elim. Zij hebben genoten van de aankomst van de schaapskudde. Voor velen tevens
Lees meer

Verbouwing bereikt hoogste punt

In de vroege ochtend was er alleen nog maar een betonvloer, 's middags kon wethouder Jan ten Kate de vlag al in top doen voor het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe schaapskooi Ruinen.
Lees meer

Eerste lammeren geboren.

Vandaag (24 februari) zijn de eerste lammeren geboren. De eersten waren meteen een tweeling. Bij Drentse Heideschapen is dat vrij ongebruikelijk. Hooguit 20% van de ooien krijgen een tweeling.
Lees meer

Michiel in de Stentor (21 jan)

'Michiel is wel een hippe schaapsherder', zo kopte het artikel in de Stentor van zaterdag 21 januari. De 30 jarige nieuwe herder van onze kudde werd eerder al geïnterviewd door RTV Drenthe, samen met collega Hanneke. Nu besteedt ook de Stentor aandacht aan deze
Lees meer

Nationale Ouderendag

Op de Nationale Ouderendag kwam de hartewens van twee oudere dames uit Bodegraven uit. Zij mochten aanwezig zijn bij het vertrek van de Ruiner schaapskudde.
Lees meer

Tropenrooster voor de schaapskudde

Met de snikhete dagen rond 26 augustus hebben we het begrazingsschema aangepast. De kudde loopt nu van 6.00 uur s’ochtends tot ongeveer 13.00 uur op de hei. Natuurlijk moet er dan veel water in de buurt zijn, daar is in
Lees meer

Topdrukte tijdens lammetjesdag

Evenals vorig jaar mocht lammetjesdag 2017 zich verheugen op een grote belangstelling. Er zijn in totaal meer dan 5000 bezoekers geweest.
Lees meer

Voorbereidingswerk nieuwbouw gestart

De voorbereidingen voor de uitvoer van de bouwplannen zijn gestart. Het achterstallige onderhoud van de sloten rondom het erf wordt nu al uitgevoerd, om te voorkomen dat we komende winter hinder krijgen van wateroverlast.
Lees meer

Wie wordt onze nieuwe herder?

Het bestuur van de schaapskudde Ruinen zoekt een nieuwe herder. Sinds kort hebben zij een vacature. Wie zou dat nou niet willen, herder worden op een van de mooiste locaties van Drenthe.
Lees meer

ANBI

Bij de schaapskudde Ruinen hebben zowel de Stichting Vrienden van de Schaapkudde Ruinen als de exploitatiestichting – Stichting Het Drentse Heideschaap – een ANBI erkenning.

ANBI FC

Stichting Vrienden van de Schaapskudde Ruinen
Stichting Het Drentse Heideschaap

Contact gegevens

Adres: Benderse, Ruinen
(voorbij het bezoekerscentrum)
Routeplanner

E-mail: info@schaapskudderuinen.nl

Socialmedia