Stichting Vrienden van de Schaapskudde Ruinen

Stichting Vrienden van de Schaapskudde Ruinen
Contactgegevens : Postbus 14, 7963 ZG Ruinen.
Fiscaal nummer: 005738805
ING NL40 INGB 0003 4931 43
Bank: NL22 ABNA 0476 9739 96


Bestuurssamenstelling :
Voorzitter vacant
Secretaris ing. D.C.Fuller , Ruinen
Penningmeester J.Niezing, Ansen
Bestuurslid G.J. Grit, Dwingeloo
Bestuurslid J. Snoeken, Ruinen.
Bestuurslid J. Staal, Ruinen.


Doelstelling : De Stichting heeft tot doel de financiële ondersteuning van het werk van "Stichting Het Drentse Heideschaap" tot instandhouding van de Schaapskudde te Ruinen.

Beloningsbeleid :
De Stichting heeft geen werknemers in dienst.

Beleidsplan :
Om aan de doelstelling te voldoen, streeft de Stichting ernaar gelden te verzamelen en te beheren, zodanig dat voldoende baten worden gegenereerd om de "Stichting Het Drentse Heideschaap" te allen tijde van genoeg financiële middelen te voorzien om het voortbestaan van haar kudde te garanderen. De Stichting tracht dit te doen door het behouden en werven van donateurs (de zg. Vrienden van de schaapskudde Ruinen) en het verkrijgen van erfstellingen, legaten en schenkingen.

Jaarlijkse activiteiten :
Om de betrokkenheid van haar donateurs te stimuleren, zal de Stichting jaarlijks rond de Kerstdagen deze een kaart zenden met daarop een afbeelding betreffende de schaapskudde en een gedicht in de Drentse taal . Deze kaart zal worden vergezeld van een kort verslag van het reilen en zeilen van de kudde in het afgelopen jaar en een vooruitblik op het nieuwe jaar. Verder zal de Stichting aanwezig zijn met voorlichtingsmateriaal en trachten donateurs te werven bij speciale activiteiten de Ruiner Schaapskudde betreffende zoals Lammetjesdag en Schaapscheerdersfeest.

Financiële verantwoording :
Het is de Stichting Vrienden van de Schaapskudde Ruinen de afgelopen 30 jaar gelukt de tekorten van de "Stichting Het Drentse Heideschaap", exploitant van de kudde Drentse Heideschapen op de heide bij Ruinen aan te vullen. Ontvangen donaties van de vrienden van de Stichting dekken grotendeels dit tekort.

Per 1 januari 2014 is het mogelijk een periodieke gift fiscaal aftrekbaar te maken. Hiervoor moet eerst een schriftelijke overeenkomst worden opgemaakt, die via onze Stichting verkrijgbaar is. Een notariele akte is niet nodig. De looptijd van de gift moet minimaal 5 jaar zijn.


Nieuws

Stichting Ruinen 1865 sponsort schaapskudde Ruinen

Stichting Ruinen 1865 sponsort schaapskudde Ruinen

28 juni 2017
De bouwplannen van de Ruiner Schaapskudde passen goed in de filosofie van de Stichting Ruinen 1865. Daarom is er positief op een verzoek van het bestuur van de Schaapskudde Ruinen gereageerd.
Lees meer
Nieuwe kooi bijna klaar

Nieuwe kooi bijna klaar

22 juni 2017
De bouw van de nieuwe kooi vordert goed. Deze week de deuren nog aanbrengen, waarmee de wanden klaar zijn.
Lees meer
Schaapscheerdersfeest op zondag 2 juli

Schaapscheerdersfeest op zondag 2 juli

18 juni 2017
Op zondag 2 juli is het traditionele schaapscheerdersfeest dit jaar opnieuw bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten aan de Benderse in Ruinen.
Lees meer
Sophie maakt mooiste kleurplaat

Sophie maakt mooiste kleurplaat

03 mei 2017
Op vrijdagmiddag 27 april om 16.30 uur kreeg Sophie de prijs uitgereikt bij de schaapskooi door herder Michiel die net om 16.00 uur de schapen had binnengebracht.
Lees meer
Verbouwing bereikt hoogste punt

Verbouwing bereikt hoogste punt

13 april 2017
In de vroege ochtend was er alleen nog maar een betonvloer, 's middags kon wethouder Jan ten Kate de vlag al in top doen voor het bereiken van het hoogste punt van de nieuwe schaapskooi Ruinen.
Lees meer

ANBI

Bij de schaapskudde Ruinen hebben zowel de Stichting Vrienden van de Schaapkudde Ruinen als de exploitatiestichting – Stichting Het Drentse Heideschaap – een ANBI erkenning.

ANBI FC

Stichting Vrienden van de Schaapskudde Ruinen
Stichting Het Drentse Heideschaap

Contact gegevens

Adres: Benderse, Ruinen
(voorbij het bezoekerscentrum)
Routeplanner

E-mail: info@schaapskudderuinen.nl

Socialmedia